Binnenkijken bij Bas

     #MyHotbath

‘Het water uit de inbouw hoofddouche bedekt gemakkelijk je hele lichaam, heerlijk!’ Bas

Hotbath CB077 mat zwart
Onze ideeën kwamen tot leven in deze badkamer
Inspiratie voor de verbouwing van hun badkamer deden Sebastiaan en Amil op in Abu Dhabi en Singapore, waar ze elkaar leerden kennen. Hun badkamer heeft een luxe hotelgevoel dankzij de bijzondere dubbele inloopdouche en de twee wastafels met inbouwkranen. Met naast het toilet een bidetmengkraan naar goed Aziatisch gebruik.

Paspoortje

Wie Sebastiaan (42) en Amil (38) Waar Den Haag Soort huis jaren ’30 huis Badkamer circa 15 m² Bijzonder Inspiratie voor hun dubbele inloopdouche ‘en suite’ deden ze op tijdens hun huwelijksreis.

Voordat Amil en Sebastiaan zich in 2020 definitief settelden in een jaren ’30 woning in Den Haag, hebben ze veel van de wereld gezien. Amil komt uit Singapore en woonde lange tijd in Abu Dhabi,  waar de twee elkaar leerden kennen. Tijdens hun reizen verbleven ze vaak in goede hotels en daardoor wisten ze precies wat voor uitstraling hun badkamer moest krijgen. Amil: “Alsof je in een luxe spa bent. We wilden bijvoorbeeld graag twee regendouches en een dubbele wastafel, zodat we elkaar niet in de weg zitten als we op hetzelfde tijdstip naar bed gaan.

Mix van zwart en wit

‘De zwarte Cobber kranen passen goed bij het badkamerontwerp’

 

Cobber CB005 mat zwart
Cobber CB004 mat zwart

De verbouwing van hun huis in Den Haag duurt dankzij verschillende tussenpozen ongeveer één jaar. Alleen de voorgevel blijft staan en de rest wordt opnieuw opgebouwd. Met de hulp van een interieurontwerper en een aannemer ontstaat een modern interieur dat van alle gemakken is voorzien. De badkamer grenst aan de slaapkamer van het stel en ze hebben de luxe van een grote walk-in closet met een wastafel. Er is ook een gastenbadkamer met een douche, een wastafel en een toilet.

De kranen van Hotbath passen perfect bij de minimalistische stijl die Amil en Sebastiaan voor ogen hebben. “Ik val altijd voor lichte kleuren en wit, maar Sebastiaan houdt meer van donkere kleuren. Onze badkamer is een mix van onze voorkeuren. De zwarte Cobber kranen passen goed bij het badkamerontwerp en zijn heel subtiel voorzien van de letters H (hot) en C (cold). Om kalkaanslag zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we een waterontharder geplaatst. Dat werkt perfect, want we hebben nauwelijks last van aanslag.”

Droom van een walk-in closet

Als kers op de taart ontwerpt hun vriend en interieurontwerper Joost Nijhuis (indeVormVan) een grote walk-in closet met veel opbergruimte en een marmerlook eiland met daarop een wastafel. “We zijn erg blij met deze ruimte. Hij heeft ons ideeën tot leven gebracht. Voordat ik mijn make-up aanbreng, was ik altijd eerst mijn handen bij de wastafelmengkraan (CB004) in de walk-in closet. Voor deze wastafel kozen we het meest subtiele ontwerp uit de Cobber kranenserie. De wastafelmengkraan past goed bij de handgrepen van onze kastdeuren en zorgt voor een mooi geheel met de kranen in de rest van het huis.”

Heb jij ook interesse in kranen in mat zwart? Kies dan voor de Cobber serie. Bekijk hier alle mogelijkheden. 

Ready to inspire?

Wil jij anderen ook inspireren met jouw badkamer? Wij komen graag bij je langs! Meld je direct aan voor #MyHotbath en ontvang vrijblijvend meer informatie.
Cobber IBS20 mat zwart

Dubbele luxe

De grote inloopdouche is een van de blikvangers van de badkamer. Dit idee deden ze op tijdens hun bruiloft in Singapore, waar ze verbleven in een suite in hotel The Raffles. “We gaan meestal op hetzelfde tijdstip naar bed en staan tegelijk onder de douche. De dubbele inloopdouche is zodoende ideaal. Doordat we twee stopknoppen hebben, kunnen we de hoofd- en de handdouche tegelijk bedienen. Het water uit de thermostatische inbouw hoofddouche (IBS20) bedekt gemakkelijk je hele lichaam, heerlijk. Ik was mijn haar niet elke dag en daarom gebruik ik de handdouche, die bevestigd is aan een glijstang, ook vaak.” Ook al staan Sebastiaan en Amil regelmatig samen voor de spiegel, ze hebben ook graag wat ruimte voor zichzelf. Vandaar de dubbele wastafels. “De beste investering ooit”, zegt Amil lachend. “We hebben gekozen voor inbouwkranen, omdat we dan meer ruimte over houden rondom de wastafel. Het is ook heel gemakkelijk met schoonmaken.”

IBS20 hoofd- & handdouche

Optimale hygiëne

Sebastiaans wens was een vrijstaand bad, maar Amil zag dit niet meteen zitten. “Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast, omdat ik me afvroeg waar we onze verzorgingsproducten en handdoeken moesten opbergen. Achteraf ben ik blij dat we de plannen voor een bad hebben doorgezet, omdat het bad nu het middelpunt van de ruimte is. Vanuit bad hebben we uitzicht op onze tuin. De badmengkraan met vloermontage past goed bij de zwarte thermostatische douchesets en complementeert het vrijstaande bad. Het schiet er soms bij in, maar ik probeer elke woensdagavond een bad te nemen. Ik leg mijn telefoon dan bewust even weg en probeer echt even niets te doen.” Wat opvalt is dat alle toiletten in huis zijn voorzien van een bidetmengkraan om jezelf te reinigen na een toiletbezoek. “In Azië is dit heel gebruikelijk en ik wilde dit ook graag in ons huis in Den Haag. We waren positief verrast dat Hotbath deze ook in de collectie heeft en zelfs in een prachtige uitvoering in mat zwart. We gebruiken de bidetmengkraan na elk toiletbezoek. Het is een enorm pluspunt dat we de temperatuur van het water kunnen regelen, zodat je je niet kapot schrikt van ijskoud water”, zegt ze lachend.

Vrijstaande badmengkraan CB077
Fontein- & bidetkraan Cobber

Bekijk alle foto’s van de badkamer van Bas:

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader