Badkranen die de show stelen

7 badkranen die de show stelen in je badkamer

Geniet jij van de luxe van een bad in je badkamer, dan hoort daar natuurlijk een knappe badkraan bij. Kies een kraan die bij jouw badkamerstijl en wensen past. Denk bijvoorbeeld aan een vrijstaande badmengkraan of een badkraan met een waterval. Wat voor bad je ook hebt, wij hebben de perfecte kraan in huis. De mooiste badkranen op een rij!

Vrijstaand bad  |  Ligbad  |  Hoekbad  |  Inbouwbad  |  Whirlpool  | Rond bad  |  Bad zonder kraan

Kraan voor een vrijstaand bad

Een van de trends op het gebied van baden: een vrijstaand bad. Prachtig in een slaapkamer, een badkamer-ensuite of een grote badkamer. Om het vrijstaande karakter van het bad te benadrukken is een vrijstaande badmengkraan een aanrader. De badkraan wordt op de vloer gemonteerd en kun je op elke gewenste plek rondom het bad plaatsen. Deze kraan is in maar liefst vijftien kleuren verkrijgbaar en is een luxe toevoeging aan je badkamer. De badkraan heeft ook een handdouche, onmisbaar voor het schoon spoelen van het bad.  

Badmengkraan vloermontage CB077
Thermostatische badmengkraan met cascade CB021

Badkraan voor een ligbad

Hoe neem jij het liefst een bad? In een ovaal bad zit je bijvoorbeeld wat meer rechtop, terwijl je je in een ligbad heerlijk languit kunt onderdompelen in het water. Bij een ligbad dat tegen de muur wordt geplaatst, heb je een badkraan nodig die uit de muur komt of die je op de badrand plaatst. Kies bijvoorbeeld voor een thermostatische badmengkraan (B020). Aan een badkraan kun je je soms vervelend stoten, maar dat zal bij dit model niet snel gebeuren. De uitloop van de kraan kun je namelijk opzij draaien. Of kies voor een thermostatische badmengkraan met cascade uitloop (B021). Inderdaad, je leest het goed: een badkraan met een waterval. Hoe luxe!

Hoekbad? Deze badkraan is geschikt  

Wil je graag een bad in je nieuwe badkamer, dan is het vaak even passen en meten. Door het bad in een hoek te plaatsen, maak je het meest efficiënt gebruik van de ruimte. Zoek je een badkraan voor een hoekbad? Een inbouwkraan neemt weinig plek in en ziet er strak uit. Kies bijvoorbeeld voor badmengkraan CB026. Door het middelste knopje in- of uit te trekken wissel je tussen de handdouche en de baduitloop. Deze badmengkraan heeft geen thermostaatkraan, dus je moet zelf het water op de juiste temperatuur afstellen. Net als bij een keukenmengkraan!

Inbouw douche/badmengkraan CB026
Inbouw badthermostaat CB7072

Kraan voor een inbouwbad

Een inbouwbad is meestal tegen twee muren geplaatst en afgewerkt met een ombouw. De ombouw kun je bijvoorbeeld betegelen of afwerken met beton ciré. Een inbouwbad ziet er strak uit, is gemakkelijk schoon te maken en er kan geen water achter je bad terechtkomen. Combineer je inbouwbad met een inbouw bad thermostaat met twee stopkranen. Dankzij de stopkranen kun je de handdouche én de baduitloop tegelijk gebruiken. Handig wanneer je tijdens het vullen van het bad alvast je haren wilt wassen. Deze badkraan heeft een thermostaatkraan zodat je in één keer de juiste temperatuur hebt en niet onnodig water verspilt. Deze kraan heeft ook een begrenzing, zodat het water nooit warmer wordt dan 38 à 40 graden. Kinderen kunnen dus nooit zomaar de hete kraan aan zetten. Wel zo veilig!

Kraan voor je whirlpool

Het summum onder de baden: een wellness bad, bubbelbad of een whirlpool. Zo tover je je badkamer om tot een thuisspa waar je heerlijk kunt relaxen. Met een bubbelbad geniet je van masserende stralen van water- of luchtjets. Op de bodem van het bad zitten meerdere gaatjes, waar water, lucht of infraroodstraling uit komt. Bij zo’n mooi bad hoort een luxe kraan, bijvoorbeeld een badrandcombinatie (AR073) met een mengkraan, een baduitloop en een handdouche. Deze kraan kun je ook combineren met een inbouwbad. Let er wel op dat de rand van je bad breed genoeg is.

Badrandcombinatie AR073

Badkraan voor een rond bad

Met de hele familie in bad? In een rond bad passen met gemak meerdere mensen. Ook handig als je meerdere kinderen hebt, die dan alle ruimte hebben om lekker met water te kliederen. Bij de meeste ligbaden zit de afvoer aan het voeteneinde. Prima als je in je eentje een bad neemt, maar minder handig als je een keertje samen wilt genieten. Bij een rond bad of een bad voor meerdere personen zit de afvoer vaak in het midden en heb je daar geen last van. Onlangs keken we binnen in de badkamer van Lieke en Mark uit Zeeland. Ze hebben een rond bad met een doorsnede van 160 cm. Ze hebben hun bad gecombineerd met een vrijstaande badmengkraan en een verlengde badoverloop, waarmee het bad weer leeg loopt. Benieuwd naar hun ervaring met een rond bad en de kranen van Hotbath? Doe inspiratie op!

Badoverloop-vulcombinatie Pal PO33

Een bad zonder kraan? Ook dat kan!

Er zijn ook mensen die liever geen uitloop van een kraan in het zicht willen hebben bij een bad. Dan kun je voor een badoverloop-vulcombinatie (Pal PO33) kiezen. De overloop is de knop die vaak aan de binnenkant van het bad zit. Met de badoverloop bedien je de plug, vul je het bad en wordt het overtollige water ook weer afgevoerd. Het bad wordt bovendien geruisloos gevuld en klettert niet in de badkuip. Het is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een strakke uitstraling van je bad. In een nisje kun je eventueel een handdouche wegwerken, die handig is om je haren mee te wassen of het bad schoon te spoelen. Alex en Miranda kozen bewust voor een badoverloop-vulcombinatie. Benieuwd naar hun badkamer?

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader