Eenvoudig energie besparen

Energie besparen

Er zijn honderden tips te vinden als het gaat om energie besparen in huis. Gebruik bijvoorbeeld alleen LED verlichting, voorkom sluipverbruik, gebruik een slimme thermostaat of zet de thermostaat gewoon wat lager. Energie besparen kan ook door op warm water te besparen.

Ongeveer één vierde van je gasverbruik gaat namelijk op aan warm water voor badkamer en keuken. Met de huidige energieprijzen is het fijn om te weten waarop je allemaal kan besparen. Met een paar simpele aanpassingen kom je al een heel eind én bespaar je op de energierekening. Lees snel onze tips en start met besparen!

Tips voor de badkamer

1. Een heerlijke warme en ontspannen douche genieten we allemaal van, maar probeer de tijd onder de douche te minimaliseren. Plaats een leuke timer in de douche en stel een maximale douchetijd van 5 minuten in. Heb je ook weer tijd over om andere leuke dingen te doen!

2. Installeer een thermostatische douche- of badmengkraan. Met een thermostatische kraan is het water sneller op de gewenste temperatuur en blijft constant tijdens het douchen. Dit is niet alleen prettig maar je bespaart ook energie en water.

3. Comfortabel douchen én water besparen? Gebruik voor de douche een waterbesparende douchekop. De douchekoppen van Hotbath zijn voorzien van het Shower Power Systeem (SPS) en het Ecoair systeem. Het SPS systeem zorgt voor een gelijke verdeling van het water binnen de douchekop, waardoor er met een minimale toevoer toch een aangename douchebeleving ontstaat. Het Ecoair systeem voegt lucht toe aan het water waardoor je fors gaat besparen op het watergebruik. Dit alles uiteraard zonder op comfort in te leveren!

4. Even in bad liggen is een hele fijne manier om te ontspannen maar kost ook veel meer water dan het nemen van een korte douche. Probeer daarom het nemen van een bad zoveel te beperken.

Ga je binnenkort je badkamer vernieuwen en neem je een bad? Zorg dan dat het bad goed geïsoleerd is zodat het warme water langer warm blijft

5. Verspil geen warm water. In veel gevallen wordt de hendel van de wastafelkraan pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt de waterleiding al verwarmd en ben je onnodig energie aan het verbruiken. De wastafelmengkranen van Hotbath geven in de neutrale stand koud water, waardoor er geen verspilling is van warm water en het ziet er ook nog eens strak uit!

Hotbath Water Besparen
Water besparen keuken

Vergeet de keuken niet!

Niet alleen in de badkamer kan er bespaard worden op water, ook in de keuken is dit van toepassing.

1. Een zeer simpele maar effectieve tip; laat de kraan niet langer of harder lopen dan nodig.

2. Maak gebruik van een ‘groene’ keukenkraan. De keukenkranen van Hotbath zijn voorzien van het Flower Power Systeem, waardoor je geen water en energie verspilt. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.

water besparen

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader