In 5 stappen een nieuwe badkamer

Stap 1: Moodboard maken

Verzamel alle plaatjes, stalen, catalogi en folders van badkamers die je mooi vindt. Of verzamel op Pinterest inspirerende badkamerbeelden. Denk ook inspiratiebeelden van kranen, douchesets, wastafels, baden, opbergruimte en accessoires. Leg alles bij elkaar en bedenk wat je zo aanspreekt: is het de indeling, een badkamerstijl, zijn het de kleuren of de materialen? Als je dat duidelijk hebt, kun je met je moodboard (of een foto daarvan) op zak naar een sanitairzaak. Bij twijfel kun je je moodboard erbij pakken. Vraag jezelf af of het in de badkamer past die jij op je moodboard hebt samengesteld. Een moodboard is ook handig om een aannemer, architect of interieurstylist duidelijk te maken wat je voor ogen hebt.

Moodboard nieuwe badkamer

Stap 2: Het ontwerp

Voor je naar een sanitairzaak gaat, kun je al over een aantal dingen nadenken. Wil je een douche én een bad, een inloopdouche, een douchebak of douchen in bad, inbouw- of opbouwkranen en een radiator of vloerverwarming? Denk ook aan voldoende opbergruimte, de looplijnen en bedenk of het nodig is om de draairichting van de deur aan te passen. Is er ruimte voor een toilet of wil je het toilet buiten de badkamer plaatsen? Red je het met één wastafel of is een dubbele in jouw gezin dé oplossing? Of je voor een inbouw- of opbouwkraan kiest, is afhankelijk van je smaak, de ruimte in je badkamer en wat voor soort muren je hebt. Bij een inbouwkraan worden de leidingen in de muur verwerkt. Als je muur daar niet geschikt voor is, kun je een voorzetwand plaatsen. Meer weten? Dit zijn de verschillen tussen een inbouw- en opbouwkraan.

Inbouw & Opbouw

Stap 3: Sanitair

Op het gebied van sanitair valt er veel te kiezen. Een inloopdouche is al jaren populair. Deze douche is niet alleen prachtig om te zien, maar ook drempelloos en onderhoudsvriendelijk. Qua douchesystemen valt er bij Hotbath veel te kiezen. Wat denk je van een thermostatische doucheset die in vijftien finishes verkrijgbaar is? Jij mag kiezen wat de optimale grootte van de hoofddouche is en of je de inloopdouche verrijkt met een driestanden handdouche. Liever een inbouwdoucheset? De douchekop kan aan een wandarm of plafondbuis worden bevestigd. Sta je regelmatig tegelijk onder de douche met je partner, zoals Lieke van Dijk uit Tholen, dan is een dubbele douche een aanrader. Zo heb je elke dag het gevoel alsof je in een hotelbadkamer staat.

Heb je in jouw badkamer ook ruimte voor een bad? Geluksvogel! Dan moet je kiezen tussen een ingebouwd of vrijstaand bad en een rechthoekige of ovale vorm. De kers op de taart is een prachtige badkraan. Kies je voor een badrandcombinatie, een inbouw badthermostaat of badmengkraan met vloermontage? Het is ook mogelijk om een cascade-functie, ofwel een waterval, toe te voegen aan je bad. Een bad vullen zonder kraan? Dat kan met een badoverloop met vulfunctie. Dankzij deze combinatie stroomt het warme water via de overloop het bad in, de plek waar het overtollige water ook weer netjes wordt afgevoerd.

Sanitair

Stap 4: Kranen

Je kunt je zoektocht naar een nieuwe badkamer ook beginnen met het kiezen van een kraan. Jouw keuze zegt veel over je favoriete badkamerstijl. Als je een kraan hebt uitgekozen, is het makkelijker om mooie combinaties te maken met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een doucheset in de finish geborsteld nikkel in combinatie met betonstuc, een wastafelmengkraan in geborsteld messing met marmer of mat zwarte kranen gecombineerd met een staallook douchewand. Als je weet wat voor kraan je wilt, kun je de rest van de badkamer daar omheen modelleren. Liever een tijdloze kraan van chroom? Probeer te spelen met matte en glanzende materialen voor een mooi contrast. Bij Hotbath is het mogelijk om alle badkamerkranen -van de doucheset tot de wastafelkraan- uit te voeren in dezelfde serie.

Sanitair

Stap 5: Finishing touch met accessoires

Of je nu voor de kranenserie Archie kiest in RVS 316 of voor een van de kleurrijke designkranen uit de Cobber serie, bij Hotbath kun je je accessoires uit laten voeren in dezelfde finish. Wel zo mooi: dan maak je echt één geheel van je badkamer. Bij accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een zeepdispenser, een hoekdraadkorf, een toiletrolhouder en een handdoekstang. Het is zelfs mogelijk om het bedieningspaneel van je toilet in dezelfde finish uit te laten voeren. Of wat denk je van de plug in je bad, wastafel of fonteintje? Als je dan toch je badkamer of toilet aanpakt, dan maar goed, toch?

Lieke koos voor kranenserie Cobber in verouderd messing en liet het bad ook uitvoeren met een plug en draaiknop in dezelfde finish. Binnenkijken bij Lieke?

Accessoires

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader