Inbouw vs Opbouw

Inbouwkraan of opbouwkraan? Dit zijn de verschillen!

Ben je op zoek naar nieuwe kranen, dan kun je kiezen uit inbouwkranen, opbouwkranen of zelfs een kraan met vloermontage. We vertellen je wat de verschillen zijn en waar je op kunt letten.

Inbouwkraan versus opbouwkraan

Een kraan is de finishing touch van je interieur en de manier om je favoriete badkamerstijl te benadrukken. Of je voor een inbouw- of opbouwkraan kiest is afhankelijk van je smaak, de ruimte in je badkamer en wat voor soort muren je hebt. Bij een inbouwkraan worden de leidingen in de muur verwerkt. Als je muur daar niet geschikt voor is, biedt het plaatsen van een voorzetwand een oplossing. De montage van een opbouwkraan op een badrand, wastafel of douchewand is eenvoudig en er komt geen hak- en breekwerk aan te pas. Bij Hotbath heb je een ruime keuze aan inbouw- en opbouwkranen, verdeeld over dertien kranenseries. Sommige kranen zijn zelfs in maar liefst vijftien verschillende finishes verkrijgbaar.

Inbouwkraan

Inbouwkraan

Opbouwkraan

Opbouwkraan

De voordelen van een inbouwkraan

Niet alleen een wastafelmengkraan kan ingebouwd worden, maar je kunt ook kiezen voor een douche of badkraan die netjes in de muur wordt weggewerkt. Wil je liever geen glijstang in je douche, dan is er de mogelijkheid van een hoofddouche met een wandarm of plafondbuis. De plafondbuis is een rechte stang waar de hoofddouche op aangesloten wordt. Bij de wandarm is de stang aan het eind gebogen. Kies bijvoorbeeld voor de Friendo inbouwset (Get Together IBS5). Hierdoor ziet je doucheruimte er nog strakker uit.

Inspiratie
Op zoek naar inspiratie? In deze villa is gekozen voor inbouwkranen Friendo van Hotbath. De kranen geven de badkamer een luxueuze uitstraling.

Als er onverhoopt iets met je inbouwkraan aan de hand is, dan is dat snel en eenvoudig te verhelpen. De techniek van de kraan zit namelijk direct achter de knoppen en rozetten verwerkt. Deze zijn eenvoudig los te maken voor onderhoud. De hele muur openbreken is door de innovatieve techniek dus voorgoed verleden tijd. Andere voordelen van de inbouwkraan zijn:

Nog meer voordelen van een inbouwkraan:

  • Oogt strak, chique en is een verrijking van je badkamer
  • Ziet er netjes uit: alle leidingen zijn weggewerkt in de muur
  • Gemakkelijk schoon te maken en minder snel last van kalkaanslag
  • Je houdt meer ruimte over op je wastafel
  • Door het handige 3+3 Systeem van Hotbath kun je bij veel kranen zelf bepalen waar de knop van de kraan komt

Inbouw

Opbouw

Vloermontage

Inbouw

Opbouw

De voordelen van een opbouwkraan

Wil je een bestaande badkamer zonder veel gedoe toch een hele andere uitstraling geven? Dan is een opbouwkraan een aantrekkelijke keuze. Door de kranen te vervangen ziet de badkamer er weer als nieuw uit. De thermostatische stortdoucheset Friendo (Get Together SDS8) is een beauty in chroom of geborsteld nikkel en mag zeker gezien worden! Het grote voordeel van een opbouwkraan: hij is gemakkelijk te vervangen en als je een beetje handig bent gemakkelijk zelf te monteren. Andere voordelen van een opbouwkraan zijn:

Alle voordelen van een opbouwkraan op een rij:

  • Gemakkelijk te vervangen
  • Minder arbeidsintensief om te monteren: de muur blijft in tact
  • Zorgt voor een make-over van een bestaande badkamer
  • Een aantal kranen hebben een draaibare uitloop en zijn nog flexibeler in gebruik

Heb je wel eens gedacht aan vloermontage?

Ben je op zoek naar een kraan die net even anders dan anders is? Friendo is een serie met stijlvolle kranen, strakke lijnen én een subtiele cascade uitloop. In deze serie zijn er veel mogelijkheden wat betreft inbouw-
en opbouwkranen. Het summum onder de kranen is misschien wel de wastafelmengkraan of badmengkraan met vloermontage. De kraan wordt aangesloten op de watertoevoer in de vloer en dat zorgt voor een spectaculaire look van je badkamer of toilet. Is een kraan met vloermontage iets voor jou?

Ben je op zoek naar een opbouw- of inbouwkraan? Onze sanitairadviseurs vertellen je er graag alles over. Onze dealers zijn verspreid door heel Nederland. Zoek de dichtstbijzijnde dealer.

 

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader