Meestgestelde vragen

De meestgestelde vragen (+ antwoorden!) over Hotbath kranen

Ben je op zoek naar een nieuwe kraan? Dan is dit een blog voor jou! We beantwoorden de meestgestelde vragen van onze klanten.

 Wat kan ik verwachten en hoe onderhoud ik kranen die van kleur veranderen?

Kranenserie Cobber bestaat uit vijf Living Colours: gepolijst messing, geborsteld messing, geborsteld koper, verouderd messing en glans nikkel. Deze kranen zijn afgewerkt zonder oppervlaktebescherming, waardoor het materiaal na verloop van tijd een unieke uitstraling krijgt. Dit noemen we patina. Door aanrakingen en blootstelling aan lucht en vocht verandert het metaal subtiel van kleur, ontstaan er kleine vlekjes en krijgt de kraan z’n doorleefde uiterlijk. Het patina van de kraan is onvoorspelbaar en daarom ziet elke Living Colour er weer anders uit. Deze kranen kunnen niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen, maar kunnen met water en een zachte, schone doek gepoetst worden. Door de kranen na gebruik droog te maken blijven ze zo veel mogelijk vrij van kalkaanslag. Lees meer over het schoonmaakadvies van de Living Colours.

Cobber B007
CB004

Aan welke kant moet ik de hendel van de kraan plaatsen?

Dat is helemaal aan jou. Er is geen goed of fout. Dankzij het revolutionaire 3+3 systeem van Hotbath kan de kraan namelijk op drie manieren worden geplaatst en gemonteerd. Kies voor bediening links, rechts of aan de bovenkant. Net wat jij prettig vindt. Ben je rechtshandig, dan kun je overwegen om de hendel aan de rechterkant te plaatsen. Of aan de linkerkant, als je linkshandig bent. Of wat denk je van in het midden? Iedereen blij!

Je kunt ook kijken wat vanuit esthetisch oogpunt het mooiste is in jouw badkamer. Ga je voor symmetrie of vind je gebruiksgemak het allerbelangrijkst? Roos en Jeremiah uit Amsterdam kozen voor dubbele inbouwkranen van Hotbath. Roos over hun keuzes: ‘Ik ben linkshandig en Jeremiah rechtshandig, dus we hebben ieder een eigen kant en de plaatsing van de kranen daar op aangepast.’ Kijk binnen in hun badkamer met een urban jungle rondom het bad!   

Wil jij je badkamer helemaal afstemmen op jouw persoonlijke wensen? Bekijk hier alle kranen die voorzien zijn van het 3+3 inbouwsysteem.

Binnenkijker Kelly
Binnenkijker Roos

Zijn de kranen en douchesets van Hotbath duurzaam?

Bij Hotbath vinden we het belangrijk om duurzame producten te ontwikkelen. Producten met een lange levensduur, die zuinig omgaan met water. Zonder dat je daarvoor op comfort moet inleveren natuurlijk. Hoe we dat doen?:

  • Dankzij het Flower Power System gaan bijna alle Hotbath kranen zuinig om met warm water. In de neutrale stand geven de kranen koud water, in tegenstelling tot andere éénhendel kranen waar gemengd water uit komt. Daardoor slaat de cv-ketel of andere warmtebron steeds aan en dat kost energie. De meeste Hotbath kranen geven pas na het draaien van de hendel gemengd of warm water.

  • Met vrijwel alle inbouw- en opbouwdouchesets van Hotbath kun je tot wel 50% water besparen dankzij het innovatieve EcoAir System. De regendouches met een doorsnede van 20 cm verbruiken slechts 9 liter water per minuut, dit is vergelijkbaar met een reguliere douchekop. Door een speciale techniek wordt er lucht toegevoegd aan het water en geniet je van een heerlijke comfortabele straal én bespaar je tegelijkertijd op water. De grotere hoofddouches zijn ook voorzien van het EcoAir system en verbruiken 12 liter water per minuut. Een energiezuinige keuze als je deze douche vergelijkt met reguliere regendouches, die soms tot wel 25 liter water per minuut verbruiken.
  • Wil je nog meer water besparen? Alle wastafelmengkranen van Hotbath – of je nu voor inbouw of opbouw kiest- zijn voorzien van een begrenzing en verbruiken slechts 5,7 liter water per minuut, tegenover 9 à 10 liter die voorheen gebruikelijk was.

Wat is het verschil tussen een inbouw- en opbouwkraan?

Bij een inbouwkraan worden de leidingen in de muur verwerkt. De uitloop van de kraan komt rechtstreeks uit de muur. Een inbouw doucheset wordt met een plafondbuis of wandarm bevestigd. De voordelen van een inbouwkraan? Het oogt strak en is een verrijking voor je badkamer. Een opbouwkraan wordt juist op een badrand, wastafel of een douchewand geplaatst en een deel van het leidingwerk blijft in het zicht. Zo geef je een bestaande badkamer een snelle make-over. Of je voor een inbouw- of opbouwkraan kiest, is afhankelijk van je smaak, de ruimte in je badkamer en wat voor soort muren je hebt. Meer weten? In dit blog vertellen we alles over de verschillen tussen een inbouw- en opbouwkraan.  

Wat voor soorten badkranen zijn er?

Bij een bad kun je kiezen voor een badrandcombinatie, een badmengkraan of een vrijstaande badmengkraan met vloermontage. Dit laatste is een vrijstaande badkraan die wordt aangesloten op de watertoevoer in de vloer. Het resultaat? Een spectaculaire look van je badkamer of toilet.  Een badmengkraan kun je laten uitvoeren met een extra cascade uitloop, voor het effect van een waterval in je bad. Een bad vullen zonder kraan? Dat kan met een badoverloop met vulfunctie Pal P033 van Hotbath. Dankzij deze combinatie stroomt het warme water via de overloop het bad in, de plek waar het overtollige water ook weer netjes wordt afgevoerd.

Wil je een badkraan kopen? Vraag je sanitairadviseur wat er allemaal mogelijk is op het gebied van kranen. Zoek je dichtstbijzijnde Hotbath dealer.  

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader