Wat is Patina?

Patina, uniek vanaf de eerste aanraking

Vanaf het moment van de eerste aanraking, komt de kraan tot leven. Langzaam ontstaat er een prachtig karakteristiek patina wat de Hotbath Cobber Living Colours persoonlijk, maar bovenal uniek maakt.

Wat is Patina?

Alle Hotbath Cobber Living Colours, zijn afgewerkt zonder oppervlakte bescherming, wat zorgt voor een prachtig en levendig resultaat. In totaal zijn er vijf Living Colours beschikbaar: Gepolijst Messing, Geborsteld Messing, Geborsteld Koper, Verouderd Messing en Glans Nikkel.

Patina ontstaat doordat het metaal is afgewerkt zonder oppervlakte bescherming. Dit heeft als gevolg dat de kraan op natuurlijke wijze van kleur en glans verandert. Zo wordt de finish soms lichter of juist iets donkerder en gaat het materiaal leven. Er ontstaan kleine oneffenheden, die de kraan een unieke karakter geven. Het patina van de kraan is onvoorspelbaar en daarmee helemaal uniek.

Hoe ontstaat patina?

Patina is een gevolg van oxidatie en wordt gevormd op het oppervlak van de kraan. Het ontstaat door de blootstelling aan bijvoorbeeld lucht en vocht, maar ook elke aanraking van de kraan draagt bij aan de verandering. Iedere keer dat de kraan gebruikt wordt, verandert het oppervlak van uitstraling en dat maakt de Living Colours levendig.

Bekijk onze binnenkijkers met patina:
Binnenkijker Janet | Binnenkijker Karlijn | Binnenkijker Lieke |
Binnenkijker ’t Bakhuisje

Eindeloos combineren

Cobber staat bekend als dé trendy designkraan waarin vorm, kleur en innovatie samenkomen.

Naast living colours, zijn er nog tien andere prachtige finishes beschikbaar. Dankzij de ruime keuze zijn de combinaties en mogelijkheden eindeloos. Van een wastafelmengkraan, tot een compleet ingerichte badkamer. Cobber past bij iedere woonstijl!

Het is belangrijk om de
kranen goed te onderhouden!

En deze ook op de juiste manier schoon te maken, zonder dat het natuurlijke proces wordt verstoord. De kranen kunnen met water en een zachte schone doek gepoetst worden, zonder het gebruik van (agressieve) schoonmaakmiddelen. Iedere finish kent zijn eigen manier van onderhoud

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader