Retro badkamers

Retro Badkamers

Een retro badkamer is helemaal terug van weg geweest. Een bad op pootjes, nostalgische kranen en een vintage badkamermeubel worden in deze badkamer gecombineerd met het comfort en de luxe van nu. Ben jij helemaal weg van een retrolook? Zo creëer je een retro badkamer!

Bad op pootjes

Wie droomt er niet van: een nostalgisch bad op pootjes. Combineer het bad bijvoorbeeld met een inbouw badmengkraan (CB026) in verouderd messing. Een inbouwkraan neemt weinig plek in en ziet er strak uit. De finish verouderd messing noemt Hotbath ‘living colours’. Het unieke aan deze kranen is dat ze door het gebruik en invloeden van buitenaf een uniek patina krijgen. De kranen gaan leven en veranderen op natuurlijke wijze van kleur. Heel geschikt voor een retro badkamer waar het draait om de schoonheid van imperfecties.

Retro bad op pootjes
Nostalgische kranen

Nostalgische kranen

Kraan Amice neemt je even mee terug naar vroeger. De kranen uit deze serie hebben een authentieke uitstraling en maken een klassieke, landelijke of retro badkamer helemaal af. Amice is makkelijk in gebruik door de kenmerkende kruisgrepen. Dankzij het keramische binnenwerk blijven de grepen jarenlang soepel bewegen. Badmengkraan Amice (A030FM) wordt op de vloer gemonteerd en dat maakt ‘m helemaal anno nu. Mooi in combinatie met een vrijstaand bad, een visgraatvloer of watervast PVC met een houtlook.

Verouderd ijzer

In een nostalgische badkamer worden vaak warme kleuren gebruikt, zoals okergeel, groen en brons. Voer ze door in accessoires of voor wie durft: op de muur of het plafond. Die warme kleuren kun je goed combineren met bad- en douchekranen in verouderd ijzer uit de Cobber kranenserie. Verouderd ijzer heeft een matte look, maar schittert van eenvoud en finesse. Mix en match met retro lampen zoals een lichtbol en ronde vormen, die je terug kunt laten komen in de spiegel, verlichting en een bad. En voilà, jouw retro badkamer is een feit.

Houtlook tegels
Visgraat tegels

Visgraat tegels

Vroeger zag je houten visgraat vloeren in landhuizen en kastelen, maar tegenwoordig zien we dit populaire legpatroon door het hele huis. Het gaat van visgraat vloeren in de woonkamer tot een visgraat tegel in de badkamer. De planken of tegels worden in een hoek van 90 graden tegen elkaar geplaatst. Combineer dit unieke legpatroon met een bijzondere kraan: de Cobber Seventy. De naam Seventy verwijst naar de slanke rozetten van slechts 72 mm doorsnede. Uniek in de kranenwereld, want reguliere rozetten hebben meestal een grotere doorsnede, afwijkende maten en een grovere uitstraling. Back to the 70s dus, toen retro badkamers floreerden!

Vintage badkamermeubel

Een trend die goed in een retro badkamer past is het omtoveren van een vintage dressoir of kastje tot een uniek badkamermeubel. Misschien heb je nog een oud meubeltje op zolder staan? Het is een mooie toevoeging in een strakke badkamer met gladde materialen. Let er op dat er genoeg plek is voor de waterleiding, de afvoer en de sifon. Je kunt een uitsparing in de lades maken of de lades er helemaal uithalen. Verf het dressoir met een waterafstotende verf en combineer het meubel met een luxe waskom en inbouw- of opbouwkranen, bijvoorbeeld met een goudlook. Een opbouwwaskom kun je goed combineren met kranen met een extra lange uitloop, zoals CB005 met een uitloop van 25 cm of een hogere wastafelmengkraan de CB003HS.

Vintage badkamermeubel

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2023 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader