Project Hotel Steegoversloot

Project Hotel Steegoversloot

Toen eigenaren Remco en Annemieke de kans kregen om in dit prachtige monumentale pand niet alleen hun bakkerij Crista’s Cookies maar ook een uniek hotel te vestigen, grepen ze die met beide handen aan. Met Remco zijn achtergrond in de hotellerie en Annemieke’s ervaring met de bakkerij, kregen ze het idee om er niet alleen een bakkerij maar ook een duurzaam stadshotel van te maken. Een zeer waardevolle toevoeging aan de Dordtse binnenstad.

Unieke hotelkamers

In het pand zijn 12 hotelkamers gecreëerd met ieder een eigen badkamer, een restaurant voor ontbijt & lunch en uiteraard de bakkerij Crista’s Cookies. In het restaurant zijn de monumentale ornamenten van vroeger nog zichtbaar en geven de ruimte een bijzonder karakter.

De vorige eigenaar had al het plan om van dit schitterende pand een hotel te maken. Hierdoor waren deels al de kleurcombinaties en de indeling bepaald maar dit heeft geresulteerd in prachtige hotelkamers. Iedere kamer heeft zijn eigen sfeer en unieke uitstraling gekregen. In tegenstelling tot de kamers, is er voor de badkamers gekozen voor een rustig kleurenpalet. Door het gebruik van witte tegels valt je oog direct op de glinsterende kranen van Hotbath. Boven de waskommen hangen 2 inbouw wastafelmengkranen (CB005) in de finish chroom. In de inloopdouche is er gebruik gemaakt van StortDoucheSet SDS1 met een 3-standen handdouche.

Duurzaamheid

De eigenaren van dit stadshotel zetten zich in voor een betere wereld en een groenere toekomst. Duurzaamheid komt dan ook op verschillende manieren terug in het hotel, waaronder in de kranen van Hotbath. Dankzij de innovatieve systemen van Hotbath wordt het watergebruik geminimaliseerd en is er geen verspilling van warm water. In de doucheset is gebruik gemaakt van het Ecoair systeem en het Shower Power Systeem (SPS). Het Ecoair systeem zorgt voor een forse waterbesparing door lucht toe te voegen aan het water. Het SPS-systeem voor een gelijke verdeling van het water binnen de douchekop, waardoor er met een minimale toevoer een aangename douchebeleving ontstaat. Niet alleen goed voor een waterbesparing, maar ook voor het milieu!

 

Daarnaast is het hotel aangesloten bij de stichting Hotels for Trees, maken ze gebruik van 100% gerecycled toiletpapier, gebruiken ze uitsluitend biologische producten en werken ze zoveel mogelijk samen met lokale Dordtse ondernemers. Groen komt ook op een zeer leuke en speelse manier terug in het restaurant van het hotel. Hier hebben ze een prachtige moswand die 100% onderhoudsarm is. Planten in de hotelkamers zorgen niet alleen voor een huiselijke sfeer maar ook voor natuurlijke luchtzuivering.

Hotel Steegoversloot
Cobber CB005

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2022 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

Pin It on Pinterest

preloader