Project – Marco Daverveld

In elf jaar tijd van een fijn huis naar een heerlijk droomhuis, in die tijd maakten ze alles helemaal naar hun eigen zin.

Cobber CB005-18

Soerendonk is een klein dorp in Noord-Brabant, vlak bij de Belgische grens. Met minder dan 2.000 inwoners is het iets heel anders dan Beek en Donk, waar Silvia en Ben voorheen woonden. Misschien is die kleinschaligheid of de groene omgeving wel de reden dat ze verliefd werden op hun woning. Misschien was het wel het rieten dak of de parkachtige tuin. Of het was de combinatie van alles. Feit is dat ze er al elf jaar lang naar volle tevredenheid wonen en in die tijd maakten ze alles helemaal naar hun eigen zin.

“We hadden het erover om onze woning te verbouwen, maar we wisten niet precies hoe. Toen viel de Huiskrant op de mat en daar stond dit huis voorop. Uit nieuwsgierigheid zijn we er een keer langsgereden, en nog een keer. We gingen kijken en vervolgens hebben we het gekocht”, vertelt Ben. De sfeer, de ruimte, het dorp en de mensen: alles beviel hen aan de woning. Behalve dat het geheel wat verouderd was. Het gaat om een boerderij die na 1985 werd opgebouwd, nadat het oude gebouw was afgebrand. Ben: “De isolatie was niet goed, er zat enkel glas in, de vloerverwarming was kapot en de keuken was versleten. Om te beginnen hebben we alles geschilderd en er een nieuwe keuken ingezet. Daarna zijn we alles op gaan bouwen. Het eerste wat we bouwden was een gebouw voor de techniek.” Later werd het bijgebouw gerenoveerd, er werd een aanbouw, een carport en kantine geplaatst en in de laatste twee jaar werd de complete woning verbouwd. In elf jaar tijd transformeerde de boerderij van een fijn huis naar een heerlijk droomhuis.

Architectenbureau: DAVERVELD Ontwerpers
Fotografie: Dré Wouters, The Art of Living magazine

Op de hoogte blijven?

Altijd als eerste op de hoogte zijn van onze acties en nieuwsberichten? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief!

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

© 2021 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Product added successful

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

preloader