Geborsteld messing

BB – Geborsteld Messing

De finish BB staat voor een pure metaalfinish, deze zal of kan door gebruik en invloeden van buitenaf verkleuren (oxideren) en een natuurlijk patina vormen, deze eigenschap hoort bij het aangeschafte product. Voor deze finish kan eventueel de natuurlijk gevormde patina worden gepoetst d.m.v. zilver- of koperpoets.

Ambachtelijk product

Een kraan in geborsteld messing is een ambachtelijk product. Bij ambachtelijke producten is ieder exemplaar uniek, doordat er individuele aandacht wordt geschonken aan het product en het materiaal. Elk onderdeel wordt handmatig en met zorg geborsteld door onze kraanspecialisten.

Hierdoor krijgt elk afzonderlijk onderdeel een eigen unieke uitstraling. Dit betekent dat zowel de richting van de borsteling maar ook de vorm van het oppervlak en lichtinval zorgen voor een ander effect op de uitstraling. Geborstelde finishes geven een prachtige dynamiek in de badkamer.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van producten met de finishes verouderd messing (BB) adviseren wij:

  • Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water;
  • Het goed drogen van ieder product na gebruik.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN).

Hotbath raadt af

  • Het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • Het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Hand- en douchekop reiniging

Belangrijk advies bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de afstelling volgens het advies van uw leverancier. Verkeerd ingestelde waterontharders kunnen onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen veroorzaken. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

© 2020 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Product added successful

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

preloader