CR – Chroom

Voor de finish CR adviseren wij voor het dagelijkse onderhoud de Hotbath sanitairreiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld om onze kraanarmaturen in chroom of in andere finishes op de juiste wijze te onderhouden. Hotbath geeft 5 jaar garantie op chroom en overige finishes bij gebruik van onze Hotbath sanitairreiniger.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van alle Hotbath producten en finishes adviseren wij:

  • Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water of Hotbath sanitairreiniger;
  • Bij kalkaanslag het gebruik van Hotbath sanitairreiniger;
  • Breng de Hotbath sanitairreiniger altijd eerst op doek of spons aan en niet direct op het kraanarmatuur. Wij adviseren hoofd- en handdouches wel direct in te sprayen, dit om de nozzles vrij te houden van kalk;
  • Laat de Hotbath sanitairreiniger niet langer dan nodig is inwerken (max. 1/2 minuten); het goed afspoelen van ieder product na reiniging, er mag geen reinigingsmiddel achterblijven op het product;
  • Het goed drogen van ieder product na gebruik en reiniging.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN).

Hotbath raadt af

  • Het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • Het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.
Verkrijgbaar bij uw Hotbath dealer!

Hand- en douchekop reiniging

Belangrijk advies bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de afstelling volgens het advies van uw leverancier. Verkeerd ingestelde waterontharders kunnen onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen veroorzaken. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

© 2021 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Product added successful

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

preloader