NB – Gepolijst Messing

De finish gepolijst messing (natural brass – NB) is een pure metaalfinish. Dit betekent dat het product zonder oppervlakte bescherming is afgewerkt en door invloeden van buitenaf verkleurt (oxideert). Er ontstaat een prachtig karakteristiek patina. Deze eigenschap hoort bij de finish en maakt ieder product uniek vanaf de eerste aanraking…

Lees hier alles over de natuurlijke verkleuring.

Schoonmaakadvies | NB – Gepolijst Messing

Voor deze finish kan eventueel de natuurlijk gevormde patina worden gepoetst d.m.v. zilver- of koperpoets.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van producten met de finishes verouderd messing (NB) adviseren wij:

  • Dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water;
  • Het goed drogen van ieder product na gebruik.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN).

Hotbath raadt af

  • Het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • Het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Hand- en douchekop reiniging

Belangrijk advies bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de afstelling volgens het advies van uw leverancier. Verkeerd ingestelde waterontharders kunnen onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen veroorzaken. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

© 2020 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Product added successful

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

preloader