Binnenkijker Anouk - Hero image

Binnenkijker Anouk

Van gedateerde badkamer tot luxe thuisspa

Anouk en Maarten verhuisden vorig jaar naar een karakteristieke woning van bijna 100 jaar oud. Ze vielen onder meer voor de badkamer-ensuite, waar ze hebben uitgepakt met grote Onyx tegelplaten en kranen in geborsteld koper. Een paar deuren verderop zit een extra badkamer voor hun dochters en gasten, die ze na de verbouwing hebben omgedoopt tot de Bonaire badkamer.

WieAnouk Ploeger (48, trader), Maarten Ploeger (49, poliklinisch apotheker), dochters Vera (17), Marieke (15) en teckel Willem WaarSchiedam Soort huisEen jaren ’20 huis van 253 m² Badkamer11 m² Bijzonder Het huis telt drie badkamers. Een bestaande badkamer op zolder, een badkamer ensuite en de ‘Bonaire badkamer’ die wordt gebruikt door dochter Marieke en gasten.

Het uitgangspunt van de nieuwe badkamer-ensuite van Anouk en Maarten? De groene Onyx tegelplaten met de uitstraling van marmer. Anouk: ‘Ik was er meteen verliefd op. Toen ik daarna ook nog een prachtige wastafel van echt marmer zag, wist ik wat de basis van onze nieuwe badkamer moest worden. Ons huis is bijna honderd jaar oud en heeft veel oude details, zoals een originele visgraat parketvloer en hoge ornamenten plafonds. We wilden dat onze nieuwe badkamer bij het huis zou passen en marmer was in onze ogen een uitstekende match.’ Een andere wens van Anouk waren lampen die je kunt dimmen. ‘Zodat ik ’s ochtends met mijn slaperige hoofd niet meteen wakker schrik van het felle licht. Ik wilde ook een grote regendouche, dat beviel erg goed in ons vorige huis. Nu is onze hoofddouche Cobber M106 met een doorsnede van 30 cm zelfs nog een tikkeltje groter. Heerlijk!’

Kranen waar je naar wilt blijven kijken

Sanitairzaak Passier hielp het stel bij het badkamerontwerp en stelde de Living Colour kranen van Hotbath voor. ‘De badkamerspecialist kwam met het idee voor de Cobber kranen in geborsteld koper. Die kleur komt ook terug in de Onyx platen van natuursteen, dus het past goed in het geheel. Ik moest even wennen aan het feit dat de kranen na verloop van tijd lichte vlekjes en oneffenheden krijgen, maar nu vind ik die ‘living colour’ juist prachtig. Het materiaal krijgt een doorleefde uitstraling en dat past ontzettend goed bij ons huis.’ Op de marmeren wastafels kiest het stel voor opbouw wastafelmengkranen Cobber CB003MC, zodat de kranen in hun volle glorie te bewonderen zijn. In het douchegedeelte zijn de kranen strak weggewerkt in de muur. ‘We hebben een douchethermostaat Cobber IBS20 met een knop voor de handdouche en een knop voor de hoofddouche. In ons vorige huis kon je de hoofd- en de handdouche niet tegelijkertijd gebruiken, maar hier kan dat wel en dat is erg prettig.’

Fotogalerij Binnenkijker Anouk


Is dit jouw droombadkamer?

Kranenserie Cobber is verkrijgbaar via een groot netwerk aan sanitair winkels verspreid door heel Nederland en België. Start met zoeken en vind de meest dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt.

© 2005 - 2024 - Hotbath B.V.