Blog Groen in de badkamer - Hero image

Groen in de badkamer

Door planten aan je badkamer toe te voegen waan je je heel even op Bali of in Costa Rica. Het frisse plantengroen zorgt voor een mooi contrast met de strakke kranen in glanzend chroom, geborsteld messing of een andere bijzondere finish. Wil je nog meer bewuste en duurzame keuzes maken in de badkamer? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Trend: planten in de badkamer

Planten brengen een badkamer tot leven en zorgen ervoor dat je je even op een tropische vakantiebestemming waant. Hoe klein je badkamer ook is: er is altijd wel plek voor een plant. Bovenop de spiegelkast, aan de radiator of in een nis bij het toilet. Wil je het groots aanpakken? Kies dan voor een wand vol varens voor een superdeluxe hotel vibe. Of hang een bosje eucalyptus onder de douchekop voor het ultieme spagevoel. Bij het tuincentrum kunnen ze je precies vertellen welke planten geschikt zijn voor de badkamer. Wil je wat pit toevoegen aan al die planten? Kranenserie Buddy bestaat uit stoere, krachtige en tijdloze kranen die gezien mogen worden. De finishes chroom en geborsteld nikkel vormen een mooi contrast met het frisse groen. De badkamer is een vochtige en warme ruimte, waarin de ene plant beter gedijt dan de andere. Met de handdouche van je doucheset of badmengkraan kun je je planten gemakkelijk een opfrisbeurt geven. Zet ze in de douche of in bad en sproei ze voorzichtig af. Het levert meteen een Instagram-waardig plaatje op. Vergeet je ons dan niet te taggen?

Duurzame badkamer

Een ‘groene’ badkamer betekent ook: kiezen voor een duurzame badkamer. Zonder op comfort in te leveren natuurlijk! Door water te besparen, verlaag je bovendien je energierekening. Een win-winsituatie. Enkele duurzame opties van Hotbath:

Flower Power System

Bijna al onze kranen zijn voorzien van het Flower Power System en gaan hierdoor zeer zuinig om met warm water. In de neutrale stand geven de kranen koud water, in tegenstelling tot andere éénhendel kranen waar gemengd water uit komt. Daardoor slaat de cv-ketel of andere warmtebron steeds aan en dat kost energie. De meeste Hotbath kranen geven pas na het verdraaien van de hendel gemengd of warm water.

Water besparen met een wastafelmengkraan

Nog meer water besparen? Alle wastafelmengkranen -of je nu voor inbouw of opbouw kiest- zijn voorzien van een ingebouwde begrenzing waardoor ze slechts 5,7 liter water per minuut verbruiken. Terwijl 9 – 10 liter voorheen gebruikelijker was.

EcoAir System

Met vrijwel alle inbouw- en opbouwdouchesets van Hotbath kun je tot wel 50% water besparen dankzij het innovatieve EcoAir System. De regendouches van 20 cm verbruiken slechts 9 liter water per minuut. Door een speciale techniek wordt er lucht toegevoegd aan het water en geniet je van een heerlijke comfortabele straal én bespaar je tegelijkertijd op water. De grotere hoofddouches zijn ook voorzien van het EcoAir system en verbruiken 12 liter water per minuut. Eveneens een energiezuinige keuze in vergelijking met reguliere regendouches. Vind je een waterbesparende douchekop belangrijk?

Natuurlijke materialen

Wil je nog meer duurzame keuzes maken in de badkamer, dan zijn natuurlijke, onbewerkte materialen een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een massief houten wastafelmeubel, tegels van natuursteen dat rechtstreeks uit de steengroeves komt of kranen in de puurste vorm messing. Deze kranen zijn afgewerkt zonder oppervlaktebescherming, waardoor de kleur op een natuurlijke wijze verandert. Door aanrakingen en invloeden van buitenaf gaat de kraan na verloop van tijd leven en vormt het materiaal een uniek patina. Op zoek naar nieuwe kranen? Vraag je sanitairadviseur naar de mogelijkheden van Hotbath. Onze dealers zijn verspreid door heel Nederland en helpen je graag verder.

© 2005 - 2024 - Hotbath B.V.