Schoonmaakadvies geborsteld nikkel

Schoonmaakadvies Geborsteld nikkel (GN)

Geborsteld nikkel (GN)

Geborsteld nikkel lijkt op roestvrijstaal en heeft van zichzelf een subtiele, warme gloed. De geborstelde afwerking wordt handmatig en met zorg aangebracht, waardoor de kraan een echt ambachtelijk product is. Ieder exemplaar is uniek, doordat er individuele aandacht wordt geschonken aan het product en het materiaal. Deze finish komt zowel in een minimalistische omgeving als in een ruimte met rijke details tot z’n recht. Met een keuze voor geborsteld nikkel kies je voor een veelzijdige kraan met een luxueuze uitstraling. De originele borsteling en lichtinval zorgen voor een ander effect op de uitstraling van elk afzonderlijk product. Kranen in geborsteld nikkel passen zich aan als een kameleon aan z’n omgeving.

Onze schoonmaak tips

De badkamer wordt intensief gebruikt en moet regelmatig schoongemaakt worden. Om jarenlang te kunnen genieten van de prachtige badkamerkranen van Hotbath is het belangrijk om onderstaande tips op te volgen.

  1. Afdrogen met een zachte (hand)doek
  2. Pas op met scherpe voorwerpen
  3. Gebruik (Hotbath) sanitairreiniger
  4. Verwijder kalk uit de nozzles

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als het reinigen van de kranen, adviseren we onderstaand schoonmaakadvies te volgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd.

Hotbath geeft 5 jaar garantie bij het gebruik van onze Hotbath sanitairreiniger.


Tip 1: Afdrogen met een zachte (hand)doek

Na elk gebruik is het belangrijk om de kranen goed af te drogen met een zachte (hand)doek. Dit voorkomt watervlekken en kalkaanslag en houdt de glans mooi.

Tip 2: Pas op met scherpe voorwerpen

Gebruik geen scherpe of schurende voorwerpen bij het schoonmaken van de kranen. Deze kunnen de kraan beschadigen en krassen veroorzaken. Wij adviseren dan ook om géén gebruik te maken van schuursponsjes, schuurmiddelen en microvezeldoekjes. Let ook op met sieraden.

Tip 3: Gebruik (Hotbath) sanitairreiniger

Gebruik bij verkalking van het kranenwerk (grondige schoonmaakbeurt) de Hotbath sanitairreiniger. Breng de Hotbath spray altijd aan d.m.v. een zachte doek of spons, nooit direct op de kraan zelf. Laat de spray niet langer dan 1-2 minuten inwerken. Spoel na het reinigen van de kranen alles goed af, zodat er geen sanitairreiniger achterblijft op het product. Het belangrijkste is dat het kranenwerk goed afgedroogd wordt na gebruik, de sanitairreiniger is alleen nodig als er kalkaanslag zichtbaar is.

Tip 4: Verwijder kalk uit de nozzles

Kalk kan zich ophopen in de nozzles van de kranen. Verwijder dit regelmatig om de waterstraal optimaal te houden en de levensduur van de kraan te verlengen. Dit kan eenvoudig door tijdens het douchen met je had over de nozzles te wrijven. Hardnekkige kalkaanslag? Behandel je hoofd- en handdouche nog eens goed met de Hotbath sanitairreiniger om de nozzles volledig vrij te houden van kalk. Vergeet niet na 1-2 minuten even goed na te spoelen en na te drogen.


Hotbath raadt af

  • Het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • Het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.


Belangrijk advies bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de afstelling volgens het advies van uw leverancier. Verkeerd ingestelde waterontharders kunnen onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen veroorzaken. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

© 2005 - 2024 - Hotbath B.V.