AB – Verouderd Messing

De finish AB staat voor een pure metaalfinish, deze zal of kan door gebruik en invloeden van buitenaf verkleuren (oxideren) en een natuurlijk patina vormen, deze eigenschap hoort bij het aangeschafte product. Deze finish heeft een industrieel aangebracht, onomkeerbaar verouderd patina welke niet gepoetst kan worden.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van producten met de finishes verouderd messing (AB) adviseren wij:

  • dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water;
  • het goed drogen van ieder product na gebruik.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing.

Hotbath raadt af

  • het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.

Hand- en douchekop reiniging

Belangrijk bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de instelling van de juiste Dh-waarde. De waterontharder mag niet lager ingesteld zijn dan 4 Dh, lager of op 0 Dh ingestelde waterontharders veroorzaken onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Product added successful
preloader