BK – Zwart Chroom

De finish BK kunt u het beste onderhouden met Hotbath sanitairreiniger. Deze reiniger is speciaal ontwikkeld om onze kraanarmaturen in diverse finishes op de juiste wijze te onderhouden. Hotbath geeft 5 jaar garantie op chroom en overige finishes bij gebruik van onze Hotbath sanitairreiniger en Hotbath GN (en RVS 316) onderhoudsmiddel.

Algemeen schoonmaakadvies

Voor het kalkvrij houden van alle Hotbath producten en finishes adviseren wij:

  • dagelijks na gebruik reinigen met een zachte doek en water of Hotbath sanitairreiniger;
  • bij kalkaanslag het gebruik van Hotbath sanitairreiniger;
  • breng de Hotbath sanitairreiniger altijd eerst op doek of spons aan en niet direct op het kraanarmatuur. Wij adviseren hoofd- en handdouches wel direct in te sprayen, dit om de nozzles vrij te houden van kalk;
  • laat de Hotbath sanitairreiniger niet langer dan nodig is inwerken (max. 5 minuten); het goed afspoelen van ieder product na reiniging, er mag geen reinigingsmiddel achterblijven op het product;
  • het goed drogen van ieder product na gebruik en reiniging.

Om schade en klachten te voorkomen, zowel bij gebruik als bij reiniging van kranen en douches, dit reinigingsadvies opvolgen. Schades die door onzorgvuldig gebruik of reiniging zijn ontstaan vallen niet onder onze garantiebepalingen. Hotbath artikelen zijn volledig vervaardigd van hoogwaardig messing en vervolgens zwaar verchroomd (CR) of voorzien van een geborsteld nikkel finish (GN).

Hotbath raadt af

  • het gebruik van een reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur of een ander schadelijk, agressief zuur of chloor bevat;
  • het gebruik van fosforzuurhoudende (industriële) reinigings­middelen;
  • het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoek.

Ook huidverzorgingsproducten zoals shampoo, kleurspoelingen, douchegel en vloeibare zeep kunnen schade veroorzaken. Ook hier moet men na gebruik goed naspoelen met water. Na het gebruik de kranen en douches drogen met een zachte doek houdt de producten langer vrij van kalkaanslag.
Verkrijgbaar bij uw Hotbath dealer!

Hand- en douchekop reiniging

Belangrijk bij gebruik waterontharder

Bij gebruik van een waterontharder dient u rekening te houden met de instelling van de juiste Dh-waarde. De waterontharder mag niet lager ingesteld zijn dan 4 Dh, lager of op 0 Dh ingestelde waterontharders veroorzaken onherstelbare schade aan metaaloppervlaktes die direct met indrogend douche- of badwater in aanraking komen. Deze schades zijn duidelijk herkenbaar aan een zogenaamd sinaasappeleffect op glansfinishes of onuitpoetsbare vlekken op geborstelde finishes. Op deze wijze aangetaste Hotbath armaturen vallen buiten iedere vorm van garantie.

Product added successful
preloader