Techniek

Hotbath Techniek

https://media.graphassets.com/ivFY34PJRDaZmwJCLUOp

Minimale waterhoeveelheid zonder comfort verlies

Met een minimale waterhoeveelheid maximaal douchecomfort, dat is het Shower Power System (SPS). Het SPS-systeem zorgt voor een gelijke verdeling van het water binnen de douchekop, waardoor er met een minimale toevoer een aangename douchebeleving ontstaat. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een gepatenteerd cartridge membraam systeem welke zich in de douchekop bevindt. ieder product dat beschikt over het Shower Power System is voorzien van het SPS-logo. In alle hoofddouches (M100 en M200) met een diameter van 20 centimeter, is er minimaal een CW3 ketel systeem benodigd. De grotere hoofddouches (25cm en groter) werken het meest comfortabel bij een wateraanvoer van 12 ltr/min. Dit vereist minimaal een CW4 systeem of hoger. Bij iedere douchekop, voorzien van het SPS-systeem, vindt u een doorstroomtabel.


https://media.graphassets.com/q6hc8sZfSd6eE2TC3bt9

Forse waterbesparing zonder in te leveren op comfort

Een forse besparing op het watergebruik en optimaal comfort door uitsluitend lucht toe te voegen aan het water. Dat is het Ecoair systeem! In het kogelgewricht is een vernauwing aangebracht, waardoor het passerende water een snelheidsverhoging ondergaat. Hierdoor ontstaat een drukverlaging, waardoor lucht wordt aangezogen en wordt vermengd met het water. Ook wel bekend als het venturi-effect. Bij iedere opbouw hoofddouche geniet men van het Eco-air systeem.


https://media.graphassets.com/uiefGFg1QUqEZopLyNwc

'Groen' kan soms zo simpel zijn...

Iedere andere willekeurige éénhendel kraan geeft vanuit de “neutrale positie” gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt.

Het Flower Power Systeem zorgt dat de hendel in eerste instantie slechts koud water geeft en enkel pas na verdraaien warm water. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.

  • Geen verspilling van warm water
  • Geen verspilling door verwarming van het leidingwerk
  • Geen verspilling van geld
  • Geen verspilling van energie

https://media.graphassets.com/texpBfdjTZGw3HQ8kqKb

Het revolutionaire 3+3 inbouwsysteem

Naast het hoogstaande binnenwerk onderscheidt Hotbath zich ook door het revolutionaire 3+3 inbouwsysteem, waardoor de kranen op drie manieren kunnen worden gemonteerd. Plaats de hendel bijvoorbeeld links, rechts of aan de bovenkant. Zo kun je het ontwerp helemaal naar je persoonlijke wensen aanpassen.

Kranen met een 3+3 inbouwsysteem bestaan uit twee losse delen; de kraan en de hendel. Hierdoor kunnen de kranen ergonomisch worden gemonteerd; je bepaalt namelijk zelf waar de hendel komt. Het 3+3 inbouwsysteem is dus niet alleen dé manier om je badkamerstijl eer aan te doen, het zorgt ook voor ultiem gebruiksgemak. Plaats bijvoorbeeld de hendel links wanneer iemand linkshandig is. Of kies voor de hendel boven de kraan bij gebrek aan ruimte.


https://media.graphassets.com/dlvXda6JRdqNKZpsPjzn

Plumber friendly

Hoogwaardige kwaliteit en gemakkelijk te installeren voor iedere monteur. Bij Hotbath werken wij met unieke innovatieve technieken om de installatie van de producten zo eenvoudig mogelijk maken. Dit betekent dat de producten binnen no-time geïnstalleerd zijn. Oftewel geld- en tijdsbesparing én een altijd vrolijke installateur.


https://media.graphassets.com/aONQAkMtSqmUny339Gza

Hoogwaardig RVS316

De Hotbath serie Archie is ijzersterk door de allerbeste kwaliteit RVS! RVS 316 is een van de beste legeringen die RVS kent. Het materiaal is bestand tegen vocht, vuil en hoge temperaturen en daardoor vrijwel onverwoestbaar. RVS is een van de meest hygiënische materialen en gemakkelijk schoon te houden. Geniet jarenlang van de duurzame serie en zorg voor een stijlvolle uitstraling in huis.


https://media.graphassets.com/JwBz4BiRdqKoNmk0VXyP

Vinyl touch

De afwerking op de hendel van onze Archie serie heeft dezelfde lichtspiegeling als de grammofoonplaat en geeft de kraan net die extra Touch. In de juiste belichting schittert deze kraan als geen ander. Samen met de verdere hoogwaardige geborstelde afwerking is het echt een “eyecatcher” in elke ruimte.


https://media.graphassets.com/FuxKZICWQ7GSjLxQmmFj

Smooth Control

Het openen en sluiten van een kraan is een onbewuste handeling. Bij de nieuwe serie Gal is deze handeling nog beter en soepeler geworden. Dankzij de nieuwe techniek genaamd Smooth Control opent, mengt en sluit de kraan zo soepel dat deze onbewuste handeling toch verrassend anders aanvoelt.


https://media.graphassets.com/xiouL3DQECbF9lyEIUA9

Flühs inside

‘Flühs inside’ powered by Flühs is een term in het Hotbath programma die onze kwaliteit waarborgt en continueert.

In alle nieuwe producten worden ook de andere Flühs componenten zoals 2- en 3-weg omstellingen en de cartridges voor keukenkranen, daar waar technisch mogelijk, geïntegreerd. Flühs Drehtechnik GmbH is een 4 generaties familiebedrijf opgericht in 1926 in Lüdenschied, Duitsland en is inmiddels met 400 werknemers ’s werelds grootste, meest innovatieve marktleider op het gebied van alle soorten binnenwerken en draaiwerk voor de wereldwijde kranenindustrie. Met 120 ‘state of the art’ draaimachines wordt jaarlijks 140.000 ton messing verwerkt naar miljoenen binnenwerken en omstellingen en geëxporteerd over 5 continenten. De unieke, gepatenteerde productie van Flühs binnenwerken, cartridges en omstellingen bestaan uit een volledig messing cartridge met keramische schijven (wit en bruin) vervaardigd uit aluminiumoxide, deze combinatie zorgt voor een opvallend perfecte soepelheid voor zowel het sluiten, regelen en omstellen van de waterstroom.

Het grote verschil van de Flühs producten vergeleken met de soortgelijke producten uit de ‘normale markt’ zit hem met name in de dichtheid van de keramische schijven en het unieke gepatenteerde feit dat enkel Flühs geen gebruik maakt van vet tussen de schijven. Ook het gebruik van de messing cartridge, in tegenstelling tot een plastic cartridge, kan onmogelijk samengedrukt worden. Al deze punten tezamen zorgen voor een jarenlange soepelheid. De ‘Motion’ omstellingen hebben behalve de unieke keramische schijven nog een gepatenteerd uniek voordeel en dat is dat ze speciaal zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met thermostatische kranen. Om een jarenlange soepelheid te waarborgen van de doorstroom van het gemixte water naar 2 of 3 uitgangen (met tussenstops ertussen) komt het water aan de zijkant van de omstelling binnen. Vervolgens bevinden de uitgangen zich aan de onderzijde, het unieke voordeel is dat er hierdoor geen constante druk op de schijven staat wat zorgt voor de jarenlange soepelheid.

Hotbath verleent 10 jaar garantie op de Flühs keramische binnenwerken en omstellingen.


© 2005 - 2024 - Hotbath B.V.