Hotbath heeft een aantal unieke systemen ontwikkeld die er voor zorgen dat onze producten duurzamer, energiebesparend en goedkoper zijn in dagelijks gebruik. Ook hebben wij systemen ontwikkeld die zorgen voor tijd- en dus geldbesparing tijdens het inbouwen en monteren van onze producten.

Minimale waterhoeveelheid nodig

SPS staat voor een gepatenteerd cartridge membraam systeem dat er voor zorgt dat de 20 cm ronde of vierkante modellen (M100 en M200) vanaf CW3 ketelsystemen comfortabel werken. Alle hoofddouches vanaf 250 mm werken al comfortabel bij een wateraanvoer van 12 ltr/min, CW4 systemen en hoger. Zie ook doorstroomdiagrammen.
Bekijk hier de producten met SPS >

Het Ecoair systeem is gebaseerd op het Venturi effect. In het kniegewricht is een vernauwing aangebracht; een Venturi. Het passerende water ondergaat daardoor een snelheidsverhoging en er ontstaat op die plek een drukverlaging waardoor lucht wordt aangezogen en vermengd wordt met het water. Het Ecoair systeem kent geen comfortverlies echter wel een forse besparing van het waterverbruik. Dit geldt voor alle opbouw hoofddouches.
Bekijk hier de producten met het Ecoair systeem >

  • Geen verspilling van warm water
  • Geen verspilling door verwarming van het leidingwerk
  • Geen verspilling van geld
  • Geen verspilling van energie

’Groen’ kan soms zo simpel zijn…

Iedere andere willekeurige éénhendel kraan geeft vanuit de “neutrale hendel positie” gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt.

Het Flower Power System zorgt dat de hendel in eerste instantie slechts koud water geeft en enkel pas na verdraaien warm water. De simpelste en meest effectieve energiebesparing denkbaar.
Bekijk hier de producten met het Flower Power System >

3+3 Inbouwsysteem

Op 3 manieren te monteren en op 3 manieren eenvoudig te plaatsen.
Bekijk hier de producten met het 3+3 Inbouwsysteem >
Bekijk hier de installatiesheet >

Bij alle Hotbath producten met een unieke innovatie waar de installateur vrolijk van wordt plaatsen wij deze “Plumber Friendly” button. Geld en tijdsbesparing!
Bekijk hier de producten met Plumber Friendly >
De Hotbath Archie serie is uitgevoerd in hoogwaardig RVS 316.
Dit is één van de beste legeringen die RVS kent en is hiermee extreem duurzaam!
U kunt voor RVS 316 kiezen voor de luxe uitstraling of voor geschiktheid van intensief gebruik.
Bekijk hier de producten met RVS 316 >
De afwerking op de bedieningsknop van onze Archie serie heeft dezelfde lichtspiegeling als de grammofoonplaat en geeft de kraan net die extra Touch. In de juiste belichting schittert deze kraan als geen ander. Samen met de verdere hoogwaardige geborstelde afwerking is het echt een “eyecatcher” in elke ruimte.
Bekijk hier de producten met Vinyl Touch >

Flühs inside

‘Flühs inside’ powered by Flühs is een term in het Hotbath programma die onze kwaliteit waarborgt en continueert.

In alle nieuwe producties worden ook de andere Flühs componenten zoals 2- en 3-weg omstellingen en de cartridges voor keukenkranen, daar waar technisch mogelijk, geïntegreerd. Flühs Drehtechnik GmbH is een 4 generaties familiebedrijf opgericht in 1926 in Lüdenscheid, Duitsland en is inmiddels met 400 werknemers ’s werelds grootste, meest innovatieve marktleider op het gebied van alle soorten binnenwerken en draaiwerk voor de wereldwijde kranenindustrie. Met 120 ‘state of the art’ draaimachines wordt jaarlijks 140.000 ton messing verwerkt naar miljoenen binnenwerken en omstellingen en geëxporteerd over 5 continenten. De unieke, gepatenteerde productie van Flühs binnenwerken, cartridges en omstellingen bestaan uit een volledig messing cartridge met keramische schijven (wit en bruin) vervaardigd uit aluminiumoxide, deze combinatie zorgt voor een opvallend perfecte soepelheid voor zowel het sluiten, regelen en omstellen van de waterstroom.

Het grote verschil van de Flühs producten vergeleken met de soortgelijke producten uit de ‘normale markt’ zit hem met name in de dichtheid van de keramische schijven en het unieke gepatenteerde feit dat enkel Flühs geen gebruik maakt van vet tussen de schijven. Ook het gebruik van de messing cartridge, in tegenstelling tot een plastic cartridge, kan onmogelijk samengedrukt worden, al deze punten tezamen zorgen voor een jarenlange soepelheid. De ‘Motion’ omstellingen hebben behalve de unieke keramische schijven nog een gepatenteerd uniek voordeel en zijn speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met thermostatische kranen. Om een jarenlange soepelheid te waarborgen van de doorstroom van het gemixte water naar 2 of 3 uitgangen (met tussenstops ertussen) komt het water aan de zijkant van de omstelling binnen. Vervolgens bevinden de uitgangen zich aan de onderzijde, het unieke voordeel is dat er geen constante druk op de schijven staat wat zorgt draagt voor de jarenlange soepelheid.

Hotbath verleent 10 jaar garantie op de Flühs keramische binnenwerken en omstellen.
Bekijk hier de producten met Flühs >

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

Volg ons!

Op de hoogte blijven?

© 2020 Hotbath – Privacy Statement – Algemene Voorwaarden

Product added successful

Download het media pakket!

U staat op het punt om het media pakket te downloaden. Bij het gebruik van het pakket vragen wij altijd een vermelding van Hotbath. Dit kan bijvoorbeeld door ons te benoemen in het bericht of ons te taggen in het dat u plaatst. Door dit pakket te downloaden gaat u hiermee akkoord. Wenst u de beelden zonder vermelding te gebruiken? Dan heeft u hiervoor schriftelijke toestemming nodig. 

Bedankt voor het downloaden!

preloader