Binnenkijker Carmen - Hero image

Binnenkijken bij Carmen

In plaats van een vrijstaande badmengkraan die je veel ziet, wilden wij graag een badrandcombinatie. Zo mooi! – Carmen

Droombadkamer vol karakter

Carmen en Mike verbouwden hun jaren ’30 huis eigenhandig in ongeveer een jaar tijd. Hun badkamer met een douchewand van rookglas, een rechthoekig bad en kranen van RVS 316 is echt bijzonder te noemen. Volgens Carmen is het de mooiste ruimte in huis. Oordeel zelf en laat je inspireren!

Paspoortje

Wie Carmen Mesa (35, director category bakery), Mike Linders (28, vastgoedonderhoud) en kat Jimmie Waar Veghel Soort huis Vrijstaand jaren ’30 huis van 250 m² Badkamer circa 20 m² Bijzonder Het bad van 200 kilo moest met een verreiker het huis in getakeld worden Instagram @carries_casa

Carmen Mesa start bijna iedere dag in de sportschool en daarna neemt ze thuis een verfrissende douche. Carmen: “In de laatste minuut dat ik onder de douche sta, draai ik het water naar standje ijskoud. Eerlijk is eerlijk, het is soms even schakelen, maar in dat geval doe ik net alsof ik na uren zonnebaden op het strand verkoeling zoek onder een stranddouche. Daarna voel ik me vol energie en kan mijn dag echt beginnen.”

De kranen hebben mooie details

Zo hebben de bedieningsknoppen dezelfde lichtschittering als een LP.

Na meer dan een jaar verbouwen is het vrijstaande jaren ’30 huis van Carmen en haar vriend Mike bijna af. Carmen coördineerde de verbouwing en met hulp van handige familie en vrienden deden ze bijna alles zelf. De gedateerde badkamer van 6 m² met een mintgroene wastafel en beige tegels werd vergroot tot een badkamer met een luxe hotelsfeer van circa 20 m². Dit deden ze door één slaapkamer op te offeren en bij de bestaande badkamer te betrekken. Carmen houdt niet van veilige keuzes en doet het graag net even anders.

“We hebben een douchewand van rookglas die doorloopt tot aan het plafond en voor de openslaande deuren naar het balkon staat een op maat gemaakt, rechthoekig bad. De uitstraling van de kranen vind ik erg belangrijk. Ik wist meteen dat het geen chroom of zwart moest worden, te glanzend en te trendgevoelig. We kozen uiteindelijk voor kranenserie Archie gemaakt van RVS. Deze kranen hebben een matte finish doordat het roestvrijstaal geborsteld is. De vormgeving van de kranen zou ik omschrijven als simpel, tijdloos en luxe. Ze hebben mooie details: zo hebben de bedieningsknoppen dezelfde lichtschittering als een LP.”

Bad met badrandcombinatie

Carmen staat vanaf zes uur ’s ochtends ‘aan’ en is altijd bezig. “Soms moet ik even op de rem trappen en mijn rust pakken. Hoe ik dat doe? Zeker in de winter neem ik graag een bad en breng ik wat meer tijd door in de badkamer. Als je in bad ligt heb je goed zicht op een houten balk van de oude openhaard, die we in het plafond hebben verwerkt. De balk scheidt de oude van de nieuwe badkamer. In plaats van een vrijstaande badmengkraan die je veel ziet, wilden wij graag een badrandcombinatie Archie AR073. Zo mooi! De handdouche kunnen we uittrekken en gebruiken we om het bad mee schoon te spoelen. De verbouwing hebben we grotendeels zelf gedaan en daarom was het erg handig dat we op de website van Hotbath van alle kranen een duidelijke technische tekening konden vinden. Het bad is op maat gemaakt en van te voren heb ik de maten van de uitloop en stopkranen aan de fabriek doorgegeven, zodat ze de gaten alvast voor konden boren in de badrand.”

De bediening van de wastafelmengkranen

Carmen en Mike lieten hun oog vallen op Archie AR005 inbouw wastafelmengkranen. “We hebben de badkamer open gebroken, dus we hadden de mogelijkheid om alle leidingen weg te werken. Net even wat strakker én praktischer met schoonmaken”, aldus Carmen. “En geen last meer van kalkkringen op je wastafel!”

Dankzij het 3+3 inbouwsysteem kunnen de hendels van de kranen op drie manieren worden gemonteerd. Daar heeft het stel dankbaar gebruik van gemaakt. “Aangezien ik van de symmetrie ben, zitten de hendels aan de buitenkant. Het oogt niet alleen mooi, het is ook praktisch.

Nu kan ik met mijn rechterhand mijn tanden poetsen en met mijn linkerhand de kraan bedienen. Een klein detail misschien, maar voor ons echt van toegevoegde waarde.” Bij de wastafel op de logeerkamer en in het toilet beneden koos het stel ook voor kranenserie Archie.

Waterpret onder de regendouche

Carmen en Mike zijn erg handig, maar het loodgieterswerk hebben ze overgelaten aan een professional. Van hem kregen ze een goede tip. “Hij stelde voor om de bedieningsknoppen van de douche bij de ingang van de inloopdouche te plaatsen, zodat je niet nat wordt als je ze aan zet. Bijkomend voordeel is dat de knoppen ook bijna geen water vangen en dat scheelt weer schoonmaken. De hoofddouche Archie AR199 is slechts 8 mm dik, erg mooi en subtiel, en heeft een doorsnede van 30 cm. Omdat we een oud huis hebben, zijn onze plafonds hoger dan gemiddeld. Gelukkig is de plafondbuis waar de hoofddouche aan bevestigd is ook in een lengte van 50 cm verkrijgbaar. Het is een goede regendouche en doordat we een grotere hoofddouche hebben, krijg je altijd een heerlijke, warme straal over je heen. Onze neefjes en nichtjes die wel eens komen logeren, hebben dat inmiddels ook ontdekt. Ze vinden het fantastisch om hier te douchen en zetten dan de hoofd- en de handdouche tegelijk aan. Daarna is het één grote natte bende, maar een plezier dat ze hebben!”

Fotogalerij Binnenkijker Carmen:

© 2005 - 2024 - Hotbath B.V.